*آوای دوستی.....* |
به منظور پیشگیری از حوادث گاز بسیار خطرناک منو اکسید کربن که از سوختن ناقص تولید شده ومهم ترین توصیه های ایمنی وپیشگیری به شرح ذیل به اطلاع عموم شهروندان می رساند . 1-انتهای کلیه دود کش ها باید حداقل یک متر از سطح بام وحداقل یک متر از دیوار جانبی بام فاصله داشته ودارای کلاهک مخصوص به شکلH باشد . 2-دود کش واتصالات آن باید از جنس مقاوم وبدون هیچ منفذ نشتی در سرتاسر آن باشد .(به کارگیری لوله های آکاردئونی آلمنیومی مجاز نمی باشد) 3-شیب لوله های افقی در داخل واحدها باید مثبت (رو به بالا)وارتفاع عمودی لوله ها در بیرون حداقل سه برابر طول افقی آن باشد. 4-قطر لوله دودکش باید مساوی یا بزرگتر از قطر لوله خروجی دستگاه گازسوز باشد. 5-اگر فضای خانه ویا محیط کار خود را باشوفاژسیستم حرارت مرکزی گرم میکنید درزبندی وبستن منافذ به منظور جلوگیری از اتلاف حرارتی بلامانع می باشد. 6-در صورتیکه از بخاریهای گازسوز به منظور گرمایش محیط استفاده می کنید حتما مختصری تهویه از طریق درب یا پنجره در فضا ایجاد نمائید واز درزبندی وبستن منافذ خودداری کنید. 7-به کار بردن پلوپز گازی ووسایل گرمایشی جهت گرم کردن محیط بسیار خطرناک است. 8-اگر لوله دودکش بخاری شما سرد باشد دلیل آن خارج نشدن محصولات احتراق وگازهای سمی از دودکش است در این صورت باید ضمن رفع نقص به طور موقت با باز کردن قسمتی از در یا پنجره تهویه مناسب در محیط ایجاد نمائید. 9-از به کاربردن وسایل گرمایشی بدون نصب دودکش ویا دارای نقص در دودکش جدا خودداری کنید. 10-آب گرمکن های دیواری اگر به مدت طولانی روشن باشند این موضوع می تواند ناشی از مصرف به مدت طولانی یا نشت آب گرم باشد که بسیار خطرناک است. 11-به کارگیری آب گرمکن های دیواری در فضاهای بسته یا مکان های فاقد جریان هوا مجاز نمی باشد. 12-هروسیله گاز سوز باید دارای یک دودکش مستقل ومنتهی به فضای بیرون باشد. 13-سرتاسر مسیر دود کش ها را به منظور اطمینان از هدایت مناسب محصولات احتراق به فضای بیرون کنترل واطمینان حاصل نمائید . 14-اگر رنگ شعله بخاری آبی نباشد ممکن است هوای کافی به بخاری نرسیده وتولید گاز منو اکسید کربن نمائید. 15-از قرار دادن لوله خروجی بخاری به داخل ظرف آب جدا خودداری کنید. 16-طول شیلنگ گاز حداکثر یک ونیم متر باشد. 17-بنا به دستور شرکت گاز از اضافه کردن بخاری مازاد در محیط های کوچک جدا خودداری گردد. 18-در صورت خارج شدن از خانه به مدت طولانی حتما شیر اصلی گاز بسته شود.
بی احتیاتی......
در اسفند ماه سال گذشته 111 نفر بر اثر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در کشور جان خود را از دست دادند. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که تعداد فوت شدگان ناشی از مسمومیت با گاز 59 نفر بود 88.1 درصد بیشتر شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان پزشکی قانونی کشور، از کل فوت شدگان ناشی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن 71 نفر مرد و 40 نفر زن بودند ضمن آنکه در اسفند سال گذشته با بیشترین افزایش در آمار فوت شدگان ناشی از مسمومیت با گاز مواجه بودیم. 828 مرگ ناشی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در سال 1392 بر اساس این گزارش در سال گذشته 828 نفر بر اثر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن در کشور جان خود را از دست دادند که از این تعداد 588 نفر مرد و 240 نفر دیگر زن بودند. آمار فوت شدگان مسمومیت با گاز در سال 1391 نیز 697 نفر بود که در سال گذشته 18.8درصد افزایش یافت. در سال گذشته بیشترین آمار مرگ ناشی از مسمومیت با 154 فوتی در دی ماه ثبت شده است. پس از آن بهمن ماه با 153 و آذر ماه با 123 فوتی بیشترین آمار را در این بخش داشتهاند؛ کمترین آمار مرگ بر اثر گازگرفتگی نیز با 10 فوتی مربوط به شهریور ماه است. همچنین در سال گذشته استانهای تهران با 169، اصفهان با 81 و خراسان رضوی با 74 فوتی بیشترین و استانهای هرمزگان با دو، ایلام با سه و چهارمحال و بختیاری با چهار فوتی کمترین آمار را در مرگ ناشی از مسمومیت با گاز داشتهاند. ضمن آنکه در سال گذشته استان بوشهر هیچ مورد مرگ ناشی از مسمومیت نداشتهاست. 77.9 درصد از متوفیات مسمومیت با گاز (645 نفر) در نیمه دوم سال و 430 نفر تنها در سه ماه آذر، دی و بهمن جان خود را از دست دادهاند، همچنین در تمامی ماههای سال گذشته به جز فروردین، تیر و مرداد با افزایش آمار مسمومیت با گاز منوکسید کربن نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن مواجه بودیم. در ده سال گذشته (1383-1392) هشت هزار و 447 نفر از هموطنان به علت مرگ های ناشی از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن جان خود را از دست دادند که در این مدت سال 1386 با یکهزار و 24 نفر و سال 1391 با 697 نفر، بیشترین و کمترین تعداد وقوع مرگ های ناشی از گازگرفتگی را داشته است.
[ یکشنبه 93/9/23 ] [ 8:34 صبح ] [ امیر حسین خدایی ]
[ نظر ]
|